Македонската репрезентација одигра феноменален натпревар против фаворитот Шпанија. Одигра едно одлично прво полувреме, каде им одржа лекција по ракомет. Но, за жал во последните 10 минути не успеавме да издржиме и избориме за позитивен резултат.

Тоа што остави најголем впечаток беа двата целепина на Кире Лазаров, со Дејан Манасков и Гоце Георгиевски, кои бесомнено ќе бидат едни од најдобрите погодоци на ова првенство.