Македонската младинска репрезентација денес ги започнува квалификации за пласман на светското првенство кое годинава ќе се одржи во Алжир, против репрезентацијата на Полска.

Ви ги преставуваме составите на двете репрезентации:

МАКЕДОНИЈА: Арсеновски, Даниловски, Димитриоски, Џонов, Јагуриноски, Крстевски, Кукуловски, Лазаревски, Нелоски, Палевски, Петровски, Шилегов, Талески, Танкоски, Томовски и Велковски.
ПОЛСКА: Бекиц, Бис, Јаниковски, Ковалчик, Леманијак, Моравски, Морун, Моруто, Мосиолек, Ролка, Салач, Сико, Шивак, Шињаш, Випих, Жемзецки.

Натпреварот ќе се одигра во СЦ „Кале“, од 17:45 часот.

*ВЛЕЗОТ Е БЕСПЛАТЕН

Затоа ве покануваме, да дојдете во што поголем број и да им ја дадеме заслужената поддршка на овие млади надежни ракометари!