Денес на програмата се натпреварите од групите А и Б.

Распоред на натпревари:

Група А (Сплит)
  • Србија – Шведска (18:15 часот, ТВ Телма)
  • Исланд – Хрватска (20:30 часот, ТВ Телма)
Група Б (Пореч)
  • Австрија – Франција (18:15 часот)
  • Норвешка – Белорусија (20:30 часот)