Македонската репрезентација го освои 15-то место на СП во Франција, со две победи (Тунис, Ангола), три порази (Словенија, Шпанија, Норвешка) и едно реми (Исланд).

Дали сте задоволни од пласманот на нашата репрезентација на СП во Франција?

  • Делумно задоволен (40%, 206 гласови)
  • Целосно сум задоволен (31%, 161 гласови)
  • Не сум задоволен (13%, 67 гласови)
  • Ни задоволен, ни незадоволен (12%, 63 гласови)
  • Воопшто не сум задоволен (4%, 23 гласови)

Вкупно гласале: 520

Loading ... Loading ...

Тоа не е најдобар пласман на Македонија на светските шампионати, да ве потсетиме:

  • Египет 1999 (18-то место)
  • Хрватска 2009 (11-то место)
  • Шпанија 2013 (14-то место)
  • Катар 2015 (9-то место)
  • Франција 2017 (15-то место)