Утрово, репрезентативецот Велко Марковски го одржа првиот тренинг со својот нов тим, екипата на ППД Загреб.
По авантурите во Струмица (во втората половина од минатат сезона) и Работнички (во првите месеци од оваа ракометмна сезона), се чини дека Велко Марковски конечно е дел од екипа која му прилега на неговото ракометно знаење, па ако сатакте и реноме.
Оваа вест само може да ги радува ракометните фанови во Македонија, и особено селекторот Обрван, бидејќи со овој трансфер, Велко сигурно ќе може да врати барем дел од старат форма и повторно ќе го обезбеди местото во репрезентацијата.

фото: ФБ страната на РК ППД Загреб