Селекторот на Женската сениорска репрезентација на Македонија, Симе Симовски, објави список од 20 ракометарки за припремите за квалификациските натпревари во рамки на квалификацискиот циклус за Европското Првенство 2016 во Шведска.

Првиот собир ќе се одржи во малата сала на СЦ „Јане Сандански“ во понеделник (23 ноември) од 17:00 часот.

ГОЛМАНИ:
1. Антиќ Наташа ЖРК МЕТАЛУРГ
2. Петковска Драгана РК ВАРДАР
3. Серафимова Матеа ЖРК МЕТАЛУРГ
4. Ладева Нина РК ВАРДАР
КРИЛА:
5. Саздовска Јована ЖРК МЕТАЛУРГ
6. Митова Сара РК ВАРДАР
7. Нолевска Наташа РК ВАРДАР
8. Ристовска Сара РК ВАРДАР
БЕКОВИ:
9. Јовановска Дајана ЖРК МЕТАЛУРГ
10. Керамичиева Теодора РК ВАРДАР
11. Тодоровска Ангела РК ВАРДАР
12. Белеска Андреа ЖРК МЕТАЛУРГ
13. Ливриниќ Елена ЖРК МЕТАЛУРГ
14. Стојановска Симона РК ВАРДАР
15. Десподовска Зорица ROSENGARTEN-ГЕРМАНИЈА
16. Ѓорѓиевска Елена РК БАЈА МАРЕ-РОМАНИЈА
17. Саздовски Ивана ХСГ БЕНСХАЈМ-ГЕРМАНИЈА
18. Величковска Габриела ЖРК МЕТАЛУРГ
ПИКЕРИ:
19. Николиќ Марија ЖРК МЕТАЛУРГ
20. Гакидова Ивана ДХК БАНИК МОСТ–ЧЕШКА

Превземено од www.macedoniahandball.com.mk