раул гонзалес
Селекторот на Машката сениорска репрезентација на Македонија, Раул Гонзалес го скрати списокот на 21 ракометар за првиот собир на репрезентација од подготовките за ЕП Хрватска 2018, кој ќе се одржи на 25-ти декември 2017 со почеток од 16:30 часот во хотелот „Александар Палас“ во Скопје.
Од првичниот список отпаднаа Јане Цветковски, Мартин Серафимов, Мартин Манасков, Марио Танкоски, Стефан Дрогришки, Марко Нелоски и Дарко Димитриевски.
Списокот од 21 ракометар за ЕП Хрватска 2018:
Голмани:
 • Борко Ристовски
 • Никола Митревски
 • Златко Даскаловски
 • Мартин Томовски
Бекови:
 • Кирил Лазаров
 • Филип Миркуловски
 • Филип Талески
 • Немања Прибак
 • Филип Лазаров
 • Филип Кузмановски
 • Аце Јоновски
 • Велко Марковски
 • Горан Крстевски
 • Мартин Велковски
Крила:
 • Дејан Манасков
 • Гоце Георгиевски
 • Гоце Ојлески
 • Мартин Поповски
Пикери:
 • Стојанче Стоилов
 • Жарко Пешевски
 • Никола Маркоски