раул гонзалес
Селекторот на Машката сениорска репрезентација на Македонија, Раул Гонзалес го објави поширокиот список од 28 ракометари за престојното Европското Првенство, кое ќе се одржи од 12-ти до 28-ми Јануари во Хрватска.
Поширок список на ракометари за ЕП Хрватска 2018:
Голмани:
 • Борко Ристовски
 • Никола Митревски
 • Златко Даскаловски
 • Јане Цветковски
 • Мартин Томовски
Бекови:
 • Кирил Лазаров
 • Филип Миркуловски
 • Филип Талески
 • Немања Прибак
 • Филип Лазаров
 • Филип Кузмановски
 • Аце Јоновски
 • Велко Марковски
 • Горан Крстевски
 • Марко Нелоски
 • Мартин Велковски
 • Дарко Димитриевски
 • Марио Танкоски
 • Стефан Дрогришки
 • Мартин Манасков
 • Мартин Серафимов
Крила:
 • Дејан Манасков
 • Гоце Георгиевски
 • Гоце Ојлески
 • Мартин Поповски
Пикери:
 • Стојанче Стоилов
 • Жарко Пешевски
 • Никола Маркоски