македонија репрезентација ракомет

Денеска ИХФ ги одреди термините за Светското првенство во ракомет, кое ќе започне од 12 Јануари 2017 година, во Франција.

Нашата репрезентација е во групата Б, заедно со репрезентациите на Ангола, Тунис, Исланд, Словенија и Шпанија. Каде само првите четири репрезентации од групата одат понатака во 1/8 финалето.

Ви го преставуваме распоредот на натпреварите на нашата репрезентација:

  • Македонија – Тунис (16:45 часот, 12 јануари)
  • Македонија – Ангола (20:45 часот, 14 јануари)
  • Македонија – Словенија (17:45 часот, 16 јануари)
  • Македонија – Шпанија (20:45 часот, 18 јануари)
  • Македонија – Исланд (17:45 часот, 19 јануари)