Стручниот штаб на репрезентацијата на Македонија го објави конечниот список со ракометари кои ќе ја претставуваат репрезентацијата на турнирот на Медитеранските Игри – Тарагона 2018, кој започнува на 21-ви Јуни.

Македонските ракометари ќе имаат подготовки во Автокоманда, а првиот натпревар ќе го одиграа со Турција на 23-ти Јуни. Веднаш потоа со Египет и на крајот со Србија.ж

Список на ракометари:

Мартин Томовски, Никола Даниловски, Горан Крстевски, Мартин Манасков, Ласко Андоновски, Костадин Петров, Милан Лазаревски, Дарко Димитриевски, Филип Чурлевски, Мартин Велковски, Гоце Ојлески, Бојан Маџовски, Филип Кузмановски, Мартин Поповски, Никола Костески, Жарко Пешевски.