Женската младинска репрезентација денес ги започна подготовките за квалификациите за СП 2016.Овие квалификации, нашата репрезентација ќе ги одигра во Париз од 18.03 – 20.03.2016 година, а наши противници се селекциите на Словенија, Израел и домаќинот Франција. Овие подготовки кои ќе траат 2 дена ќе се одржуваат во СЦ ,,Јане Сандански“. Селекторот Симовски овој пат нема да може да смета на Ангела Тодоровска, која заради повреда на коленото не е во можност да настапи.

Селекторот Симовски го објави поширокиот список на повикани ракометарки за овие квалификации:

 

ГОЛМАНИ:

1. Драгана Петковска – ЖРК Вардар

2. Матеа Серафимова – ЖРК Металург

3. Нина Ладева – ЖРК Вардар Јуниор

КРИЛА:

4. Сара Ристовска – ЖРК Вардар

5. Сара Митова – ЖРК Вардар ЈУниор

6. Наташа Нолевска – ЖРК Вардар Јуниор

7. Ангела Петровска – ЖРК Вардар Јуниор

8. Ивана Ѓорѓиоска – ЖРК Жито Прилеп

9. Елена Петковска – ЖРК Металург

БЕКОВИ:

10. Симона Стојановска – ЖРК Вардар Јуниор

11. Теодора Керамичиева – ЖРК Вардар Јуниор

12. Стефанија Мишевска – ЖРК Вардар Јуниор

13. Леонида Гичевска – ЖРК Вардар Јуниор

14. Ангела Тодоровска – ЖРК Вардар Јуниор

15. Маја Каранфиловска – ЖРК Металург

ПИКЕРИ:

16. Николина Бојаџиска – ЖРК Вардар Јуниор

17. Теодора Ципушева – ЖРК Пелистер

18. Сања Дабевска – ЖРК Металург

19. Сара Цаневска – ЖРК Металург

20. Зорица Михајлова – Малага, Шпанија