македонија репрезентација ракомет

Ракометната репрезентација на Македонија на стартот на идната година повторно ќе биде дел од еден планетарен собир, а ќе ја има таа чест да ја отвори групната фаза во Германија и тоа со дуел против репрезентацијата на Јапонија.

Распоред на натпревари:

  • Македонија – Јапонија (11 Јануари, 15:30 часот)
  • Македонија – Бахраин (13 Јануари, 14:00 часот)
  • Македонија – Хрватска (14 Јануари, 18:00 часот)
  • Македонија – Шпанија (16 Јануари, 20:30 часот)
  • Македонија – Исланд (17 Јануари, 18:00 часот)

Најдобрите три репрезентации од секоја група ќе се пласираат во следната фаза.