Селекторот на Машката сениорска ракометна репрезентација на Македонија, Лино Червар повика 24 ракометари за припремите и подготовките на репрезентација за настап на СП 2017, што ќе се одржат во Маврово.

Нашите ракометари во Маврово ќе работат во периодот од 20-ти до 30-ти декември, а потоа подготовките ќе ги продолжат во Скопје каде ќе одиграат и пријателски средби против Босна и Херцеговина пред заминувањето за Франција.

Селекторот Лино Червар, за подготовките во Маврово ги повика следните ракометари:

 1. Благојче Трајковски РК ОХРИД 2013
 2. Даниел Ѓорѓески РК ВАРДАР ЈУНИОР
 3. Дејан Манаскпв RHEIN-NECKAR LOWEN
 4. Гоце Ојлески HC ODORHEI
 5. Гоце Георгиевски CSM BUCURESTI
 6. Стојанче Стоилов РК ВАРДАР
 7. Жарко Пешевски РК МЕТАЛУРГ
 8. Никола Маркоски OROSHAZI FKSE-LINAMAR
 9. Филип Лазаров CS UNIVERSITATEA TIMISOARA
 10. Кирил Лазаров FC BARCELONA
 11. Влатко Митков HC KREMS
 12. Филип Талески РК МЕТАЛУРГ
 13. Дрогришки Стефан РК METAЛУРГ
 14. Велко Марковски RK PPD ZAGREB
 15. Мартин Поповски РК ВАРДАР ЈУНИОР
 16. Бојан Маџовски РК ПЕЛИСТЕР
 17. Марко Нелоски РК МЕТАЛУРГ
 18. Филип Миркуловски HSG WETZLAR
 19. Мартин Велковски РК МЕТАЛУРГ
 20. Ласко Андоновски РК ПРОЛЕТ 62
 21. Ристо Арнаудовски FC FERLACH
 22. Мартин Манасков РК ВАРДАР ЈУНИОР
 23. Кирил Колев РК ПЕЛИСТЕР
 24. Јовица Младеновски РК ОХРИД 2013