На ЕП во Хрватска денес се играат натпревари од првото коло во групите Ц и Д. За нас секако најважен е дуелот помеѓу селекцијата на Македонија и Словенија.

Распоред на натпревари:

Група Ц (Загреб)
  • Германија – Црна Гора (17:15 часот, ТВ Телма)
  • Македонија – Словенија (19:30 часот, ТВ Телма)
Група Д (Вараждин)
  • Шпанија – Чешка (18:15 часот)
  • Данска – Унгарија (20:30 часот)