Штефан Кречмар: Лазаров е најдобар на свет

Која е вашата прогноза за натпревар против Хрватска?
20/01/2015
Состојбата на Прибак многу подобра, но се уште неизвесен за натпреварот против Хрватска
21/01/2015

Штефан Кречмар: Лазаров е најдобар на свет

Прославениот германски ракометар, и едно од најдобрите светски крила во историјата на овој спорт, Стефан Кречмар, го даде своето мислење за македонската ракометна репрезентација.

„Го гледав натпреварот Македонија – Босна и Херцеговина“. Македонците се секогаш незгодни, неверојатна екипа. Мене не ми е јасно како тие победуваат. Играат со цело срце, го имаат веројатно најдобриот десен бек на светот во овој момент. Ја обожавам играта на Кире Лазаров, како само тој човек разбира ракомет. Голем суперстар. Нивниот голман воопшто не личи на спортист, но брани одлично, ме воодушевува. Останатите не се баш некои големи индивидуалци. Талентот им е ограничен, но секогаш во целост го пренесуваат на терен, даваат максимум. Играат со срце и максимално се борбени, се гледа гордоста во нивната игра“, изјави Кречмар.

Т.К
Т.К
Ракомет > фудбал + кошарка. Ракометен фан од времето на Марина Абрамова!

Leave a Reply

Your email address will not be published.