Во пресрет на денешниот натпревар против селекцијата на Австрија, нашиот селекторот Ивица Обрван без многу дилеми и калкулирања, туку мирно и сконцентирано до победа и обезбедување на второто место во групата.

“Нема некои поголеми измени во составот и во системот на играта во однос на мечот од пред една година. За нас ова е многу значаен натпревари бидејќи сакаме да го освоиме второто место во групата. Ние сакаме да победиме и ќе дадеме се од себе да стигнеме до нови два бода. Иако ни одговара и бод за тоа второ место, ние нема да калкулираме и ќе одиме на победа” – изјави Обрван.