Ивица Обрван останува селектор на ракометната репрезентација на Македонија и ќе продолжи да го води нашиот национален тим и на ЕП 2016 во Полска. На вчерашниот состанок со претседателот на РФМ, Живко Мукаетов и генералниот секретар Филип Милошевски се договорија неговиот ангажман да добие ново продолжение со траење до јуни 2016, меѓутоа со можност за продолжување.

„Задоволни сме со работата на селекторот и на заемно задоволство решивме да ја продолжиме соработката. Се надевам дека ќе донесе нови големи резултати за македонската репрезентација“ – изјави Филип Милошевски.