Продукцијата на ЕХФ како за погодоците, така направи прекрасно видео и за најдобрите и најзначајните одбрани во текот на актуелната сезона во Лигата на шампиони.

Видео во кое секој љубител на ракометот ќе ужива во прекрасните одбрани на големите голмани, кои ги запираат на магичен начин незапирливите, како што и самите од ЕХФ го именувале оваа видео „Невозможна мисија: Задржи ги незапирливите“.

Неколкуте одбрани на Штербик, како и на поранешниот голман на Металург, Дарко Станиќ кои се најдоа во ова видео, може да ги видите на следниот ЛИНК.